Onderhoud Aanhangwagen

Graag vragen wij uw aandacht voor een drietal zaken, te weten; uw aanhangwagen, uw veiligheid, en onze ervaring.

Ergens in een hoekje

…van veel bedrijven staat een aanhangwagen; veel gebruikt, door veel mensen, aan veel trekhaken gehangen. Misschien al enkele jaren oud. Misschien nog nooit goed nagekeken, maar wel vaak in gebruik. Door verschillende mensen, voor verschillende klusjes.

Ach, wat kan daar nou mee gebeuren?

Veel, en misschien wel meer dan u kunt voorzien. Juist door het onregelmatige gebruik door vele verschillende gebruikers kunnen levensgevaarlijke, verborgen gebreken de kop op steken – juist op het moment dat u het niet kunt gebruiken!

Want een opdrachtgever laten wachten op het moment dat het er écht op aan komt, dat is de nachtmerrie voor menig ondernemer. Afgezien nog van de schade en het leed dat u kunt veroorzaken door een defect aan een aanhanger.

Een professionele keuring

Als vertrouwde garage in de wijde regio biedt het Kamper autobedrijf Car Care Total ondernemers de mogelijkheid deze aanhangwagens te laten keuren op een aantal specifieke punten.

Vanaf de banden tot aan de rem en het chassis van de aanhangwagen; alles wordt door een BOVAG-gecertificeerde specialist onder handen genomen en waar nodig aangepakt. Uiteraard alles in overleg met de klant, zodat u als ondernemer niet voor onverwachte kosten komt te staan. Deze onafhankelijke keuring van aanhangwagens gebeurt momenteel nog op vrijwillige basis, maar loopt vooruit op de invoering van een mogelijke verplichte keuring in de toekomst.

Onderhoudsbeurt caravan bij Car Care Totaal

Caravans en campers: onderhoud moet. Veel caravan- en camperbezitters gaan ervan uit dat onderhoud niet zo erg nodig is, omdat men maar eens in de zoveel tijd gebruik maakt van de caravan of camper. Dit kan leiden tot onnodig hoge reparatiekosten en onnodige bekorting van de levensduur. Verdroogde banden, slecht functionerende remmen, versleten schokdempers en wiellagers, dit alles kan het voortijdige einde betekenen, niet alleen van uw welverdiende vakantie, maar ook van uw kostbare bezit.

Wij zijn uitgerust met alle moderne apparatuur voor het opsporen en herstel van technische mankementen. Remmen, de trekinrichting, het onderstel, de bedrading, de gasleidingen, de afvoer, alles wat u maar kunt bedenken wordt kritisch gecontroleerd op werking en veiligheid. Dit is vooral ook belangrijk voor uw verzekeringsmaatschappij. Het is zelfs zo dat een aantal verzekeraars u tegenwoordig via de verzekeringspolis verplichten uw caravan of camper in technisch goede staat te houden en dit via een inspectierapport aan te tonen.     

Meer weten?

Wilt u vrijblijvend meer weten over de mogelijkheden voor een keuring van uw aanhangwagen?

Neem dan contact op met de specialisten van Car Care Total via 038-3323003, of kijk op www.carcaretotal.nl of kom langs bij onze garage aan de Ertsstraat 12 in Kampen.