Waarom Winterbanden

 

Het onderwerp ’winterbanden’ is enige jaren ondergesneeuwd geweest. ’Wat moeten we in de Benelux toch met winterbanden?’ was een veelgehoorde vraag. Het actuele aanbod winterbanden van Car Care Total geeft op deze vraag afdoende antwoord en rekent af met oude vooroordelen.

Winterbanden in de Benelux

Uit de sterk gestegen omzetcijfers blijkt dat steeds meer Nederlanders voor winterbanden kiezen. Met name de laatste jaren is het aantal verkochte winterbanden omhoog geschoten. Winterbanden zijn – ook in de Benelux – geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor de weersomstandigheden tijdens het rijden in de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen, veel neerslag.

De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar. Dankzij nieuwe technologieën en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het klimaat van de Benelux. Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rij-eigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan uw zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Neem contact op met Car Care Total en vraag naar de mogelijkheid voor uw winterbanden. Wij bestellen uw banden, monteren uw winterbanden en slaan uw zomerbanden op in onze opslagloods. En is de zomer weer aangebroken dan monteren wij uw zomerbanden weer en gaan uw winterbanden in de opslagloods. Wij zorgen voor uw banden.