Loading

Ertsstraat 12, 8263 BN Kampen

Telefoon: 038-3323003, Fax: 038-3335908

info@carcaretotal.nl

Mon-Fri: 9:00 am – 5:00

Maandag-Vrijdag 08:00 - 17:30
Plan uw afspraak 038-3323003
Ertsstraat 12, 8263 BN Kampen

Onze Diensten

Diensten

Olie verversen

Houdt je auto betrouwbaar en bedrijfszeker

Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Wij weten precies welk onderhoud wij moeten uitvoeren.

Langere intervallen

De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer. Toch blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

Wij controleren deze volgende items:

  • Lucht filter
  • Rem Vloeistof
  • Stuurbekrachtings vloeistof
  • Versnellingsbak vloeistof
  • Antivries / koelvloeistof

Vervangen oliefilter

Alleen olie verversen is echter niet genoeg. Door het rijden met uw auto wordt de olie aangetast. Vooral bij korte ritten met de auto zal de kwaliteit van de olie sneller achteruitgaan, maar ook bij langdurige stilstand. Olie wordt namelijk vervuild door verbrandingsresten, slijtage en stofdeeltjes. In de motor is daarom een filter opgenomen. Deze houdt alle vuiltjes groter dan tien micron uit de olie.

Hierdoor komt de olie schoon bij de bewegende delen, die er voor zorgen dat uw auto in beweging komt. Het oliefilter vangt al het zweefvuil op dat in de olie komt. Laat het oliefilter dus regelmatig vervangen voor een goede werking!